• darkblurbg
    17-01-2024! PVX Multimount introduceert: ......
  • darkblurbg

Schneider Electric persbericht PVX Multimount

Gepubliceerd op: 20-08-2019

Schneider Electric kiest met PVX Multimount voor innovatie in kabelmanagement op platte daken

Schneider Electric, 14 augustus 2019

Schneider Electric kiest met PVX Multimount voor
innovatie in kabelmanagement op platte daken

AMSTERDAM –  Schneider Electric kiest met PVX Multimount voor innovatie in kabelmanagement op platte daken. De PVX Multimount biedt, in combinatie met Performa draadgoot en/of installatiebuis, diverse mogelijkheden om snel, gemakkelijk en adequaat, allerhande bekabeling te installeren op platte daken. De gezamenlijke propositie is daarmee met name interessant bij de installatie van zonnepanelen, airconditionings en warmtepompen. Performa draadgoot van Schneider Electric en PVX Multimount vormen samen een gouden combinatie die de toekomst van kabelmanagement gaat veranderen.

Op 6 juni 2019 tekenden Schneider Electric en PVX Multimount een samenwerkingsovereenkomst. Schneider Electric ziet in de PVX Multimount een product dat bijdraagt aan innovatief kabelmanagement. Scheider Electric streeft naar veilig, efficiënt en duurzaam energiebeheer, inclusief bekabeling. “Zeker bij de installatie van PV-systemen is het veilig en efficiënt verwerken van de bekabeling ontzettend belangrijk. Daarom hebben wij een breed assortiment in kabeldraagsystemen, zodat we voor elke situatie de beste oplossing kunnen bieden.”, aldus Avinash Ramnath, Offer Marketing Manager, Schneider Electric.

“Schneider Electric beschikt over een zeer uitgebreid productportfolio, maar houdt ook haar ogen open voor vernieuwing in de branche. PVX Multimount is trots dat Schneider Electric voor ons product heeft gekozen”, aldus Reinier van Brakel, Owner/Managing Director PVX Multimount.

Simply… Click & Go!

De PVX Multimount is ontstaan vanuit de behoefte om de installatie van buis en draadgoot te vereenvoudigen. Reinier van Brakel, uitvinder van het product, heeft ruime ervaring in de PV-branche. Steeds vaker kreeg hij de vraag of het installeren van kabels niet makkelijker kon. Na twee jaar uitvoerig onderzoek te hebben gedaan, bracht hij dit jaar de PVX Multimount op de markt. Dit innovatieve montagesysteem zorgt voor een snelle en adequate installatie van buis en draadgoot op platte daken. De PVX Multimount voldoet aan de NEN1010 norm en is zonder ondersteunend gereedschap eenvoudig te monteren en demonteren, dus verlijmen of vastschroeven is niet nodig. Simply… Click & Go!

Buis en draadgoot in één flexibel product

Het montagesysteem biedt diverse oplossingen voor de installatie van buis en draadgoot. Door de Performa draadgoot iedere anderhalve meter door de PVX Multimount te laten ondersteunen is het overbruggen van langere afstanden mogelijk, maar ook een oneindige breedtemontage. Het is zelfs mogelijk twee draadgoten naast elkaar te monteren op de PVX Multimount. Naast de Performa draadgoot biedt de PVX Multimount ook een oplossing voor buizen. De buis is eenvoudig in te voeren door een van de twee ronde doorgangen in het kunststof blok. Elke buis tussen de 16 en 32 millimeter past en klik je vervolgens gemakkelijk vast dankzij het Click & Go systeem.

Kabelmanagement van de toekomst

Schneider Electric introduceert met de PVX Multimount nieuwe mogelijkheden voor kabelmanagement op platte daken. Zo vormt gescheiden bekabeling geen uitdaging meer, waardoor ruis op kabels tot de verleden tijd behoort. Dit is met name een uitkomst voor de installatie van een aardekabel of een datakabel. Monitoring van apparaten wordt steeds belangrijker en dit systeem beperkt de storingsgevoeligheid tot een minimum.

Een uniek product met een uniek verhaal

Schneider Electric stelt duurzaamheid hoog in het vaandel. Het duurzame productieproces is dus erg belangrijk. Zo bestaat de PVX Multimount voor 80% uit gerecycled, maar volledig UV-bestendig kunststof. Ieder element wordt in Nederland gefabriceerd en geassembleerd in sociale werkplaatsen. Per verkocht item wordt vijf eurocent aan de Kiki Foundation gedoneerd. Een fonds dat is opgericht ter ere van Kiki, de moeder van van Brakel. Zij is in 2016 overleden aan de gevolgen van kanker. Eens per jaar schenkt PVX Multimount het complete ingezamelde bedrag aan een goed doel.

Schneider Electric

Schneider Electric is gespecialiseerd in energiemanagement en automatisering, met een bijzondere focus op de digitale transformatie van energiebeheer. Schneider Electric levert wereldwijd een breed scala geïntegreerde oplossingen en producten voor de realisatie van veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energieprocessen. Door te kiezen voor PVX Multimount, breidt Schneider Electric haar partnerportfolio uit met een pionier op het gebied van kabelmanagement.